We hebben een lange geschiedenis en ruim 120 jaar expertise en marktkennis op het gebied van substraten, onderzoek en innovatie. In onze Academy informeren we regelmatig over praktijksituaties die we in de sector tegenkomen, vertellen we over in de praktijk verkregen inzichten, geven we je teelttips en delen we onze kennis over alle andere interessante substraat-gerelateerde zaken.
In onze Academy hebben we al deze onderwerpen voor je verzameld en kun je alle kennisartikelen raadplegen.
Wil je meer informatie over een onderwerp of wil je een nieuw item aandragen, neem dan contact op met onze marketingafdeling via info@lensli.com.
We horen graag van je!
Have Fun Growing,
Team Lensli
Broei
Kom je weleens hogere temperaturen tegen in substraat en wil je weten hoe hier mee om te gaan? Lees dan snel verder!
Calcium
Wist je dat Calcium een essentieel element voor planten is? Meer weten over de functie van calcium voor planten en waarom dit zo belangrijk voor de groei en kwaliteit van het gewas is? Lees dan snel verder!
Fosfaat
Wist je dat… Fosfaat van vitaal belang is voor planten? Het speelt een rol in een breed scala aan biologische processen; van energieproductie tot genetische stabiliteit. Het beheer van fosfaat, zowel in de bodem als in de plant zelf, is daarom een belangrijk aspect voor een optimale groei.
Humaanpathogenen
Humaanpathogenen zijn micro-organismen (bijv. bacteriën) die bij mensen ziekten kunnen veroorzaken als deze er rechtstreeks mee in contact komen. Kunnen humaanpathogenen in potgrond of substraten aanwezig zijn en wat zijn dan de risico’s? RHP heeft hier een uitgebreide factsheet over geschreven, en dit artikel nemen we dan ook graag op in onze eigen kennisbank.
Kalium
Kalium is een essentieel mineraal voor de gezondheid en groei van planten. Het speelt een belangrijke rol in de celstructuur van planten. De opname van Kalium door de wortels neemt toe als de plant generatief gaat groeien. Zodra een plant in bloei komt, of aan de vruchtvorming begint zal de opname vanuit substraat sterk toenemen.
Kapillär
Wat is Kapillär eigenlijk? Wat is de herkomst van deze grondstof, wat zijn de voordelen, nadelen en wat is de reden dat wij deze grondstof in ons assortiment hebben opgenomen? En wat heb jij daar eigenlijk aan? In dit artikel vertellen we je daar alles over. Lees snel verder!
Langzaam werkende meststoffen
Wist je dat….. je met de inzet van de juiste meststof combinatie veel tijd, energie en geld kan besparen? En dat hernieuwbare grondstoffen een heel andere bemestingsaanpak vragen dan veen? Voor het gemak hebben we alle feiten over reguliere versus langzaam werkende meststoffen in het substraat voor je op een rij gezet. Lees snel verder.
Minimale productieorder
Altijd al willen weten waarom wij minimale productieorders hanteren? Lees hier alles over in onze Academy!
NP Meststof
Wist je dat wij samen met onze partners een nieuwe meststof hebben ontwikkeld speciaal voor veenarme en veenvrije substraten? Deze nieuwe meststof is het antwoord op het effect dat hernieuwbare grondstoffen veelal hebben op de inbreng en onttrekking van voedingsstoffen. Meer weten over onze nieuwe NP-Mix? Lees dan snel verder!
Oppotgedrag
Zoals je ongetwijfeld weet, is substraat gevoelig voor verdichting. Natuurlijk hou je hier al rekening mee zodra je een nieuw medium bestelt, maar ben je ervan bewust wat er verder nog meer van invloed is op substraatverdichting en – verbruik? Lees dan snel verder!
Pesticiden in potgrond en substraat
Pesticiden zijn risicovolle stoffen die plagen bestrijden, doorgaans om gewassen te beschermen. Na gebruik van pesticiden kunnen resten hiervan (residuen) soms langere tijd in het milieu aanwezig blijven. Kunnen residuen van pesticiden ook in potgrond of substraten voorkomen en wat zijn dan de risico’s? Lees snel verder!
RPP – Veen
Wist je dat… RPP gelabelde substraten veen bevatten, en tóch een stuk verantwoorder zijn dan substraten met regulier veen? Lees snel verder!
Saprotrofe Schimmels
Kom je weleens schimmels of paddenstoelen tegen in het substraat en wil je weten wat je hier tegen kan doen? Lees dan hier verder!
Sciara
Sciara is een kleine zwart-grijze vlieg van 2 tot 3 mm lang die ook wel de varenrouwmug genoemd wordt. Scaria komen we in de praktijk vaak tegen op plaatsen waar er op substraat geteeld wordt. De larven van dit insect kunnen verschillende problemen veroorzaken.
Lees in onze Academy meer over Sciara en welke maatregelen je kunt nemen om deze vliegjes en hun larven te voorkomen of om van ze af te komen.
Silicium
Wist je dat silicium heel belangrijk is voor de opbouw van de celwanden van een plant? Silicium verbetert ook de gezondheid en weerbaarheid van een plant en beschermt tegen bepaalde ziekteverwekkers. Lees meer over het belang van silicium in de teelt.
Stikstof fixatie
Kom je weleens lage stikstofcijfers tegen in je substraat? Lees dan hier verder!
Veenarm en veenvrij substraat: wat betekent dat voor mij?
Waar dient een kweker bij gebruik van substraten met circulaire en hernieuwbare bestanddelen rekening mee houden? Lees hier verder!
Verpakkingsvormen
Voor het leveren van onze substraten bieden wij onze klanten verschillende verpakkingsvormen aan. Onze substraten kunnen naar wens geleverd worden in Bulk, Big Bales, Big Bags, 45L-zakken en Growbags.